Pointes voor gevorderden

Leeftijdscategorie: +15 jaar

Voor leerlingen geboren in: 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 19...

Deze lessen gaan telkens door op

zaterdag van 14u30 tot 15u00

 

Deze lessenreeks is voorzien voor onze oudste leerlingen die zich graag op een correcte manier op 'pointes' willen vervolmaken en is aansluitend op de standaard balletles.  Je kan deze lessenreeks dus enkel volgen in combinatie met de Senior Divisie balletles!

Dansen 'op de tippen van je tenen' kan gevaarlijk zijn als je hier te jong mee begint (en je voeten nog niet helemaal gevormd zijn) of als je hier niet de juiste begeleiding in krijgt. 

Bij iMove kan je er zeker van zijn dat je professionele ondersteuning krijgt bij het leren dansen op pointes. 

 

Opgelet! 

Voor deze les heb je speciale 'dansschoenen (pointes)' nodig.  Hierbij is het belangrijk dat je deze niet zomaar gaat aankopen.  Iedere voet is uniek en je wil als danser toch wel comfortabel kunnen dansen.  Het zou zonde zijn dat je de pointes les maar niets vind omdat je teveel pijn krijgt aan je voeten.  Dit heeft meestal te maken met het feit dat je een verkeerde pointes-schoen hebt gekocht.  Laat onze ballet-docente je eerst voldoende uitleg hierover geven en beslis in samenspraak waar en welke pointes je best voor jezelf aanschaft.

 

Beschik je reeds over pointes omdat je al eerder op pointes hebt gedanst?  Dan is er geen probleem en kan je die gewoon vanaf de eerste les gebruiken.