Nieuws

Officiële RAD ballet examens op 5 mei

Op zondag 5 mei 2019 is het weer zover.  Dan komt een afgevaardigde jury van de Royal Academy of Dance naar België om de evolutie van onze leerlingen Klassiek Ballet bij iMove te beoordelen.

 

De ballet-examens van de Royal Academy of Dance (RAD) zijn gestandaardiseerde examens klassiek ballet.  Deze worden jaarlijks wereldwijd afgelegd door zo'n 230 000 studenten en worden vooral in onze contreien gezien als dé parameter voor klassiek ballet.

Ook onze dansstudio is - dankzij onze balletdocente Wendy Schevenels - gecertificeerd en geregistreerd om deze examens in te richten.  Om de twee jaar geven wij dan ook de kans aan onze leerlingen om hieraan deel te nemen.

 

Het examen bestaat uit 3 verschillende onderdelen:

- Klassiek: het klassieke werk is de fundering en het grootste onderdeel van het examen

- Free movement: dit onderdeel bevat bewegingen die eigen zijn in andere dansstijlen zoals natuurlijke bewegingen, contemporary dance en Griekse dans

- Characterdans: dit is de theatrale presentatie van nationale dansen, gebruikmakend van de originele etnische dans en muziek, aangepast aan het theater

De passen die de leerlingen op het examen moeten tonen werden gedurende het schooljaar grondig ingestudeerd zodat de dansers niet voor verrassingen komen te staan!

 

Voor deze examens komt een afgevaardigde jury van de RAD naar onze dansstudio en beoordeelt de evolutie van de jonge dansers.  Al onze leerlingen krijgen via deze weg de mogelijkheid om hogerop te geraken en gemotiveerd te blijven werken. 

Elk kind heeft de keuze om hieraan deel te nemen en na slagen voor het examen ontvangen de leerlingen een rapport én een officieel erkend diploma, alsook een medaille.  Dit is tevens de beloning van twee jaar hard werken!

 

De leerlingen die zich voor deze editie hebben ingeschreven om deel te nemen aan de examens zijn stuk voor stuk gemotiveerde leerlingen die zich ten volle inzetten tijdens de lessen.  Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij het fantastisch gaan doen.

Zij worden allemaal verwacht in onze danszaal op zondag 5 mei 2019.  Alle deelnemers kregen hiervoor een persoonlijke brief met het voor hen correcte uur.

 

Wij wensen hen alvast veel succes toe!